0005-DSC06784

Tradičná dudinská zabíjačka 2019

Kapustnica rozvoniavala široko-ďaleko a areál starej školy v Dudinciach sa premenil na dedinský dvor.

Príprava mäsa

Na konci novembra ožili zvyky, ktoré nám pripomenuli tradície výroby zabíjačkových pochúťok a neopakovateľnú atmosféru tradičnej dedinskej zabíjačky. 

Príprava mäsa

Dymiace kotly, korytá, veľké mäsiarske drevené stoly, šikovní majstri z Loveckého spolku Bába Dudince boli na svojich miestach a zabíjačka sa mohla začať. Tak, ako to bolo kedysi, za čias našich starých rodičov.

Príprava mäsa

Organizátori – Lovecký spolok Bába Dudince v spolupráci s Oblastnou organizáciou CR a mestom Dudince si aj tento rok pre všetkých milovníkov kvalitného mäsa pripravili ukážky tradičnej dedinskej výroby zabíjačkových dobrôt - klobás či jaterníc. Nechýbali škvarky, veľmi obľúbené domáce párky z diviny a tiež možnosť zakúpenia surových i pečených výrobkov.


Hostia ochutnávali a pochvaľovali si chuť pravých domácich výrobkov. Veď tieto špeciality sú dnes už skôr raritou.


Atmosféru celej akcie dotvárala Ľudová hudba z Novohradu, remeselné trhy s vianočnou tematikou a tiež varené vínko či sladký punč. 



Dudinská zabíjačka 2019: